Diskusní téma: Diskuze

Datum: 10.07.2012

Vložil: Honza

Titulek: Re: Re: Re:

Mne udivuje už vůbec nějaká imunita u vlády. Důvod? Účel? NENÍ! Z jakého důvodu může vláda "blokovat" vyšetřování ze strany PČR? Řešení by bylo, sestavit silný a zkušený tým a prošetřit kompletně celou vládu. Vyšetřujeme kde jakého chudáka, protože někdo o něm řekl, že mu něco ukradl, ač v počátku nejsou žádné důkazy, poznatky, nic ... a je to v pořádku, protože to přece MUSÍME dělat. Ale vyšetřovat vládu NESMÍME??? Proč? Zlobte se na mě jak chcete, pokud se policie kousne a "vlétne" do toho, kdo nás zastaví? Imunita? Ta jim u voleb nepomůže .... ti lidé už tam dávno nemají co dělat. Máme obrovskou moc, ale využíváme ji jen proti "chudákům".

Vložil: Leviathan

Titulek: Re: Re:

....je třeba si vzpomenout a oživit nejen slib, ale i článek Ústavy ČR, konkrétně ustanovení z Listiny práv a svod, která je její součástí - zejména ustanovení Hlavy Druhé, Článku 23 této Listiny:
"Občané mají právo postavit se na odpor proti každému, kdo by odstraňoval demokratický řád lidských práv a základních svobod, založený Listinou, jestliže činnost ústavních orgánů a účinné použití zákonných prostředků jsou znemožněny".

Domnívám se, že podmínky takového odporu jsou v ČR již velice dlouhou dobu více než naplněny. Chovejte se podle toho.

Titulek: Re: souhlas, ale

Radikální, ale asi jediné účinné ...

Vložil: Tomáš H.

Titulek: souhlas, ale

Současná situace v zemi je opravdu taková, že se s ní musí začít dělat víc, než jen sedět doma na židli a nadávat si pod vousy. Jsem rád, že UBS je natolik iniciativní, že se snaží projevit svůj odpor k vládě a nesouhlas s tím, jak to u bezp. sborů v současné době funguje ( jestli se to fungováním dá nazvat ). Nicméně si myslím, že se akce Upír mine účinkem. Ikdyž ji podpoří většina příslušníků BS, národ to nijak nepocítí. Početní stavy policistů jsou takové, že na běžném oddělení slouží na šichtě dva policisté, na větším čtyři až pět ( zpracovatelé můžou být na pár dní postrádáni ). Proto si myslím, že ikdyž akci podpoří většina příslušníků, stále jich zůstane dostatek na zajištění nezbytné akceschopnosti každého oddělení a služba bude probíhat stejně, jako každý jiný den :-(

To, co bychom měli všichni udělat je, že až se národ opravdu naštve a vyrazí do ulic, vyrazíme s nimi. Nikdo mě nedonutí, abych se postavil proti lidem a bránil vládu. Kdysi jsem přísahal, že za při ochraně zájmů České Republiky nasadím i vlastní život ..... ale Česká Republika nejsou ti, co sedí v lavicích na Malé straně.

Vložil: Květák

Titulek: Re: Samozřejmě že souhlas

Kolego, moc krásně napsané... Úplně mi před očima proběhl můj život před rozvodem.. Policie dává, Policie bere.. I když teď spíš už jen bere

Titulek: Samozřejmě že souhlas

Tohle je těžké. Akci samozřejmě podpořím. Ale trochu se ve mě mele jiná věc. Dělám tuhle práci z přesvědčení, jak tady již jeden kolega uvedl, mám zdravé ruce, uživil bych se jinak a rozhodně lépe. Ale pořád aspoň malinko věřím v to, co dělám. Problém je v tom, že to nikdo neocení. Je smutné když člověk s praxí, zkušenostmi, spoustou znalostí a přesvědčením, který dělá svou práci dobře a opravdu se snaží pomáhat, pak přinese domů směšnou výplatu, je terčem doslova výsměchu a házejí se mu klacky pod nohy. A co je ještě horší, ani ne tak výsměchu ze strany občanů, ale výsměchu ze strany vlády, která řídí naši zemi, kterou chráníme a pro níž to děláme. Je pak smutné, když takový člověk musí přijít s pokorou domů a říct "Miláčku, letos žádná dovolená nebude a to nové auto, co jsme si chtěli koupit, protože staré již odchází, taky nebude" ... a ten člověk vlastně ani nedokáže vysvětlit proč. Srdce říká zůstaň, mozek říká odejdi. Modlím se a doufám, aby tato akce pomohla, obávám se však, že vzhledem k současnému postoji naší vlády, a teď mi všichni odpusťte výraz, "jste nám u prdele", se nestane vůbec nic.

Vložil: talian

Titulek: Re: Re: jednoduchý recepet

......tím mým článkem jsem zapomněl sdělit jednu důležitou věc, že s návrhem pana kolegy Buřiče souhlasím a vyzývám všechny kolegy, kteří mají svou práci rádi a dělají ji z přesvědčení, tak ať se nebojí a podpoří tento konečně radikální návrh.....Díky.

Vložil: Skinner

Titulek: Re: jednoduchý recepet

asi tak, sice tuhle práci mám rád, ale i kdyby mě někdo za to chtěl vyhodit v současných podmínkách, tak by se mi snad jen ulevilo, protože, co se teď děje na P-3 a P-8, to je lepší dělat kaskadéra, tam je menší riziko úrazu..

Vložil: talian

Titulek: jednoduchý recepet

Vážení kolegové, už několik let slyším naříkání skoro od všech kolegů, že děláme za málo peněz, že nám berou peníze, místo toho, aby nám přidali, atd. Náš problém je, ale nejen náš, ale obecně celého národa, že umíme jen kecat a neumíme se k věci radikálně postavit. Radikálně tím myslím, začít něco dělat konkrétně. Možná si říkáte, však chodíme demonstrovat, píšeme různé petice, atd. Položím vám otázku....a pomohlo to vůbec k něčemu?.....sám si odpovím, nepomohlo. Tím radikálním řešením mám na mysli zcela jednoduchou věc, kterou by měla udělat většina slušných policistů, aby dosáhla svého, a to je - všichni, kdo to myslí vážně, a podle toho co poslouchám nás je jistě 90%, kromě těch, co se bojí o dobře placená místa, vlezdoprdelků, kariéristů a jiné havěti, tak nepřijít na dva dny do práce. To je jediná možná varianta, protože když nebude fungovat dva dny policie, tak se položí. Nedokážu si představit takový Karlín, Žižkov, Libeň, atd., bez policistů hodinu, natož dva dny. Jsem přesvědčen, že vláda by velmi znejistěla, a my konečně dosáhli svého. Znovu opakuji, je to jediná možnost, jinak si s náma budou vytírat zadek čím dál víc. Jediný problém vidím v tom, že ač těch 90% policistů chce vyšší platy, lepší podmínky, atd., toto nebude chtít udělat. A důvod? Opět jednoduchý. 80% policistů, možná i více, dělá tuto práci proto, protože nemohli sehnat jinou práci a nedělají práci policisty z přesvědčení, což je vlastně podmínka toho, aby udělali to co navrhuji.....důvodem je obava o ztátu zaměstnání......Já se o zaměstnání nebojím, ač svou práci dělám z přesvědčení. Mám zdravé ruce a uživil bych se i jinak.

Vložil: VV UBS

Titulek: odpovědi

Dobrý den přátelé

Budeme se snažit odpovídat všem, ale necháme si vždy odpovědi hromadně, ať nezahlcujeme tuto diskuzi.
Budeme se také snažit vaše připomínky realizovat, pokud realizovatelné budou. Závazné prohlášení je ve formě ankety na těchto stránkách. Za podporu všem moc děkujeme. Pisatelům, kteří si myslí, že nám jde o navýšení mezd, doporučuji přečíst dopisy vám směřované na těchto stránkách.
S úctou k vám - Výkonný výbor UBS

<< 4 | 5 | 6 | 7 | 8 >>